Challenge
to
Connect

𝗖𝗵𝗮𝗹𝗹𝗲𝗻𝗴𝗲 𝘁𝗼 𝗖𝗼𝗻𝗻𝗲𝗰𝘁 este un proiect internațional, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, coordonat de APIB în parteneriat cu PLAYING din Grecia, Shkolla fillore komunale Imri Elezi Shkup Cair din Macedonia de Nord și FAPFEIRA – Federação das Associações de Pais e Encarregados de Educação do Concelho de Santa Maria da Feira din Portugalia.
Obiectivul principal al proiectului este de a încuraja implicarea părinților cu abilități reduse din țările partenere, prin organizarea de activități de învățare și formare în domeniul aflabetizării familiale și comunicării, în rândul actorilor cu un rol în educație.
Proiectul a constat în  5 mobilități care au avut ca și grup țintă actori cu un rol în educație din cele 4 țări partenere.

𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 din cadrul proiectului Challenge to Connect a fost coordonată de FAPFEIRA și a avut loc în mediul online, ca urmare a contextului epidemiologic de la momentul respectiv.

Activitatea a implicat 28 de profesioniști din domeniul educației adulților din țările partenere în discuții referitoare la împărtășirea de modalități și strategii eficiente de implicare a părinților cu oportunități reduse.
În cadrul întâlnirii, participanții au discutat despre barierele ce survin implicării parentale și despre metode prin care pot fi depășite.

De asemenea, au fost organizate vizite de studiu online la Primăria Santa Maria da Feira CPCJ ( Protecția Copilului ) și la Unitatea de Sprijin Parental FAPFEIRA, ce s-au focusat pe modelele de implicare parentală din cadrul acestor instituții, fiind urmate de discuții între participanți pe tema implicării părinților și prezentarea activităților cu părinții în organizațiile partenere.

𝐀 𝐝𝐨𝐮𝐚 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 a avut loc în format hibrid și a fost găzduită de APIB, în România.

Activitatea a avut ca scop dezvoltarea abilităților și cunoștințelor participanților privind comunicarea eficientă cu părinții în general și cu cei cu oportunități limitate în special.
 

Programul a inclus activități culturale și de teambuilding, definirea și discutarea metodelor de comunicare cu părinții cu abilități reduse, dezvoltarea capacității de a folosi strategii eficiente de comunicare și de a depăși barierele survenite în acest proces.

𝗔 𝘁𝗿𝗲𝗶𝗮 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 a avut, de asemenea, loc în format hibrid și a fost găzduită de Shkolla fillore komunale Imri Elezi Shkup Cair, în Macedonia de Nord.

Programul de activități a inclus definirea alfabetizării familiale – tipuri de activități în domeniul intervenției – educația adulților, educația copiilor, educația parentală, relația părinte/copil -, o activitate practică în care participanții au format echipe și au creat planuri de activități pentru fiecare tip de intervenție în domeniul alfabetizării pe care au împărtășit cu alții, discutând propunerile, făcând îmbunătățiri și ajustări.

A fost creat un program de implementare a activităților propuse la nivel local, alocarea responsabilităților în fiecare echipă, stabilirea termenelor limită, modul de cooperare online pe parcursul activității, materiale de învățare și identificarea partenerilor care pot sprijini implementarea locală.

Participanții din toate cele 4 țări partenere au cooperat și lucrat împreună la implementarea activităților locale.

Câteva programe implementate de aceștia sunt:

𝗔 𝗽𝗮𝘁𝗿𝗮 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 a avut loc în format fizic și a fost găzduită de PLAYING în Grecia.

Activitatea a implicat 27 de adulți și a avut ca scop consolidarea abilităților participanților în crearea de parteneriate eficiente care să susțină educația părinților prin împărtășirea experiențelor, provocărilor și rezultatelor fiecărei echipe în implementarea programului local de alfabetizare familială, precum și prin identificarea în echipe de strategii pentru formarea de parteneriate în comunitate.

𝗔 𝗰𝗶𝗻𝗰𝗲𝗮 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲, fiind și ultima din cadrul proiectului, a avut loc în Macedonia de Nord și a fost găzduită de Shkolla fillore komunale Imri Elezi Shkup Cair și a implicat 22 de participanți.

Această mobilitate a survenit ca și o valoare adăugată a proiectului și s-a axat pe dezvoltarea cunoștințelor participanților despre abilitățile soft, precum și despre rolul lor de a ajuta părinții să devină mai implicați în relația cu copiii lor.

Challenge to Connect – o poveste de succes, plină de emoții și dăruire, o misiune îndeplinită!

Facebook
Twitter
LinkedIn